Hoorapparaten

SOORTEN HOORAPPARATEN

 

 

Er zijn verschillende typen voor hoorapparaten. Welk type voor u het meest geschikt is, hangt af van uw eigen voorkeur, de ruimte in uw gehoorgang, de aard van uw gehoorverlies én uw budget.

 

Daarnaast zijn er ook nog verschillende merken van hoortoestellen.

Ons gamma bestaat uit toestellen van Siemens en Widex.

Deze geweldige moeder maakt hoorapparaten voor kinderen cool

Bron: Het Laatste Nieuws

ACHTER HET OOR

 

 

Het toestel wordt achter het oor gedragen en met een slangetje is het verbonden aan het oorstukje. Het oorstukje wordt in het oor geplaatst. Deze toestellen bieden een oplossing voor allerlei gehoorverliezen. Deze hoortoestellen worden door de meeste mensen gedragen.

 

IN HET OOR

 

 

Een in-het-oor toestel is een onopvallend hoortoestel dat in de gehoorgang wordt geplaatst. Het bestaat uit slecht één deel, waarin zich de elektronica bevindt. Het schaaltje wordt op maat gemaakt op basis van een afdruk van de gehoorgang.

 

Gebruik van in-het-oor-toestellen

 

Om een in-het-oor toestel te kunnen dragen moet de gehoorgang een bepaalde afmeting en vorm hebben.

 

Om de kleine regelaartjes van het toestel te kunnen bedienen, is het belangrijk dat iemand beschikt over een goede motoriek en een goed gezichtsvermogen.

 

 

VOLLEDIG IN HET OOR

 

 

Het volledig-in-het-kanaaltoestel (CIC = Completely in the canal) is het kleinste type hoortoestel. Het wordt dieper in de gehoorgang geplaatst en is daardoor vrijwel onzichtbaar.

 

Ondanks de kleine afmetingen bevat het volledig-in-het-kanaaltoestel de modernste digitale technieken met exact dezelfde kwaliteit als in andere hoortoestellen. Er is echter geen plaats voor een luisterspoel.

 

De plaatsing dieper in de gehoorgang vermindert de hinder van windgeruis en stelt de gebruiker doorgaans in staat om probleemloos te telefoneren of geluiden te lokaliseren.

 

 

RIC

 

 

Een recente ontwikkeling is het receiver-in-canal (RIC) toestel. In tegenstelling tot een klassiek achter-het-oor toestel, waarbij alle onderdelen zich in dezelfde behuizing bevinden, wordt de luidspreker van een RIC-toestel in de gehoorgang geplaatst. Hierdoor wordt de behuizing kleiner en valt het minder op. Dit type is geschikt voor lichte tot ernstige gehoorverliezen.

 

Een RIC-toestel bestaat uit 3 onderdelen: de behuizing, die achter het oor wordt gedragen, een dun draadje dat de behuizing met de luidspreker verbindt en de luidspreker die in de gehoorgang geplaatst wordt.

 

RITE

 

 

Een variant van het RIC-toestel is het Receiver-In-The-Ear (RITE) toestel. In tegenstelling tot een klassiek achter-het-oor toestel, waarbij alle onderdelen zich in dezelfde behuizing bevinden, wordt de luidspreker van een RITE-toestel in de gehoorgang geplaatst. Hierdoor is het toestel kleiner en onopvallender maar toch zeer krachtig. Deze toestellen zijn bedoeld voor mensen met een ernstig tot zeer-ernstig gehoorverlies. Hierdoor kunnen slechthorenden ook profiteren van de voordelen van een kleiner hoortoestel.

CONTACTEER ONS

Niijverheidsstraat 76,

9890 Gavere

Eveline: 0478/08.50.06

Michel: 0478/93.12.86

VOLG ONS

IN SAMENWERKING MET